zaterdag 30 maart 2013

Brownies

Geheel volgens het afgesproken koekschema heb ik vandaag getracteerd: brownies, door mijn geliefde echtgenote persoonlijk gebakken. Het viel kennelijk in de smaak, want de meegebrachte ruime voorraad ging geheel op. Er kwamen diverse opmerkingen in de trant van "dit zou ik elke week wel lusten."

Welnu, de oplossing is simpel: hier is het recept.

340 gram suiker
110 gram zelfrijzend bakmeel
50 gram cacao
150 gram gesmolten boter
3 eieren
3 eetlepels water
75 gram rozijnen
75 gram gehakte walnoten

Oven voorverwarmen op 180 graden. Alle droge onderdelen bij elkaar in de mixer. Mixen. Dan de gesmolten boter erbij. Vervolgens de eieren en het water. Gieten op een (diepe) bakplaat bekleed met bakpapier. Ongeveer 30 tot 35 minuten in het midden van de oven.

Na afkoelen bestrooien met poedersuiker en in hapklare brokken snijden.